Sortiment

Sortiment - smagen i centrum!


Karlslunde Bryglaug eksperimenterer med kvalitetsråvarer og unikke smagsoplevelser i vores lokale eksperimentarium. Og så hylder vi de mindesmærker og lokalhistorisk traditioner som har haft stor betydning for de håndværksmæssige historier i lokal området.


Alle etiketter er specielt udviklet i tæt samarbejde med udvalgte kunstnere, grafikere og/eller designere – fordi vi gerne vil understøtte det kreative miljø og sætte fokus på det gode håndværk.


Erika Severin, uddannet på det Kgl. danske Kunstakademi er en af de designere vi arbejder tæt sammen med.

Læs mere her: http://www.severin-grafik.dk/
Mølle Bryg (Alc. 5,5%)


Mølle Bryg er en hyldest til Karlslunde Landsby’s stolte traditioner for at udvikle og forædle ”fødevarer”. Med inspiration fra Landsbyens Mejeri (Tolstrup) og møllens vigtighed for Landsbyen, ønskede vi at lancere en øl med fokus på kvalitet og en unik smagsoplevelse med udgangspunkt i de gode råvarer.


Mølle Bryg er en smuk pilsnertype, der har pilsnerstyrken men med væsentlig mere aromatisk tvist. Smagen af solskin og frisk luft er det første man tænker på.Øllet er ufiltreret og bør lagres oprejst og skænskes nænsomt


Mølle Bryg passer perfekt som ledsager til at slukke tørsten en varm sommerdag eller som "ledsager" til de klassiske danske frokostretter - lige fra sildemad til rejesalat.


Præste Bryg  (Alc. 5,5%)


Både Karlslunde Kirke, Karlstrup Kirke og Tune Kirke spiller en central rolle for sammenhængskraften i de tre nabo-landsbyer. Derfor har vi valgt at lancere Præste Bryg som en hyldest til de tre Kirker og det arbejde som præsterne og ikke mindst frivillige påtager sig i landsbyerne. Kirken spiller også en central rolle for lokalskolerne hvor der er et tæt samarbejde. Også internationalt spiller Kirkerne og de lokale præster en central rolle, idet man til udvalgte venskabsbyer støtter med økonomiske midler. Den indsats skal værdsættes og Præste Bryg er et ønske om  at ”hylde” det arbejde.


Præste Bryg er en fyldig Pale Ale og meget aromatisk bryg og minder om de klassiske IPA-Bryg - og med et flot rødlig skær.


Præste Bryg passer perfekt som ledsager til et klassiske ostebord.Øllet er ufiltreret, skænskes nænsom og lagres oprejst. Kan have en smule bundfald som følge af, at øllet er ufiltreret.


Strand Bryg (Alc. 6,0%) P-bryg


Strand Bryg er en Bryg der henter sin inspiration fra ”Kysten” – deraf navnet Strand. Karlslunde strand er jo en del af Køge Bugt – og kysten byder på smuk natur og dejlig badestrand. Der til kommer, at det er muligt at besøge en række dejlige restauranter tæt på Kysten. Vi synes, at når folk besøger en restaurant eller på anden måde har valgt at sidde helt ud til vandet og nyde deres frokost imens de lytter til bølgeskvulp og ser solen gå ned – at så bør det ledsages af en enestående smagsoplevelse. Derfor har vi valgt at lancere en Bryg der understøtter den oplevelse. Og Danmarks mest udbredte nationalmåge - Hættemågen - pryder naturligvis etiketten.


Strand Bryg er en smuk forårs- og sommer bryg og er en hybrid melllem en overgæret amerikansk ale og en Biere de Garde Øl. Men bryggen er også vores bud på en Påskebryg idet den passer perfekt som ledsager til påskefrokosten.


Strand Bryg passer perfekt som ledsager til fisk, lyst kød og pasta - eller til blot at slukke tørsten en varm sommerdag eller til Påskebordet.


Kanon Bryg (Alc. 7,3%)


Mosede Fort er et kystværk, opført ifølge forsvarsloven af 1909 med det formål at bekæmpe landgangsforsøg i Køge Bugt. Anlægget var udstyret med store kanoner og blev oprindeligt kaldt ”Mosede Batteri” – men i folkemunde blev anlægget kaldt Mosede Fort. Det er en særdeles vigtig forsvarsstilling i den danske historie og derfor naturligt at lave en hyldest til de folk som stod vagt om Danmark og Kommunen som har ydet en kæmpe indsats for at bevare dette historiske pejlepunkt. Kanon Bryg er direkte afledt af de kanoner som beskyttede Danmark.


Kanon Bryg er en belgisk inspireret og meget mørk og fyldig øl baseret på tre forskellige malte.


Kanon Bryg passer perfekt som ledsager til stege- og eller gryderetter og det lidt "tungere" køkken.


Korporal Bryg (Alc. 5,5%)


Som en hyldest til de gode gamle mad-traditionen og de danske kroer ønskede vi at lancere en Korporal-Bryg. Korporal kroen ligger i Greve Kommune (Karlslunde) og kan dateres helt tilbage til 1690. I 1736 får Kroen faktisk en Kongelig bevilling til at brygge ØL. Det gør de dog ikke i dag på kroen. Historien fortæller sidenhen, at Korporals-kroen fik sit navn, da en underofficer ved navn J. G Klein i et slag modigt har reddet Kongens liv og derfor fik han livsfæstebrev på Kroen (deraf navnet Korporalen). Vi hylder de danske kro-og madtraditioner med en Korporal Bryg.


Korporal Bryg er en flot øl med et rødbrunt farveskær. Det er en fyldig øl som henter sine smagsoplevelser fra tyske og belgiske humlesorter.


Korporal Bryg passer perfekt som ledsager til klassiske danske retter - lige fra smørrebrød til stegt flæsk eller hakkebøf med bløde løg.   

Kildebrønde Bryg (Alc. 5,5%)


Kildebrønde Bryg hylder de danske landsbyers betydning for ”bondesamfundet”.  Landsbyen Kildebrønde på Sjælland er mest kendt for sin store frugtplantage, hvor familier kan komme forbi og plukke og købe æbler, jordbær eller nye kartofler. 


Kildebrønde Bryg har derfor et frisk strejf af frugtsmag. Det er en overgæret øl af typen American Pale Ale – en dejlig sommer bryg. Helt lys farve. Duft af velafbalancerede humlenuancer og citrus med en baggrund af ristet malt. Aromatisk og frugtagtig smag med en fyldig, bitterfrisk afrundet afslutning af humle. Amerikansk inspireret Ale, brygget på tre forskellige malttyper og gæret på en Irish Yeast. Det er en single hop fordi der kun er anvendt aromahumlen Cascade fra USA


Kildebrønde Bryg passer perfekt til en forårs- eller sommerdag, hvor tørsten skal slukkes - eller efter en god og hyggelig dag i "marken" eller haven. Men selvfølgelig passer den også godt som ledsager til det danske frokostbord. 
Hedebo Bryg (Alc. 7,9%)


Hedebo Bryg er en hyldest til en ældgammel tradition fra netop Hedebo egnen ved Tune.  Kvinder i området omkring Tune og Roskilde fremstillede nogle unikke og karakteristiske hvide syninger fra år 1700 til ca. 1850. Tekstilerne blev produceret til eget brug og bønderne brugte syningerne på beklædning og som pynt i bondestuen.  Bønderne på Hedebo  egnen vævede  og blegede stoffet i solen, så det blev helt hvidt. Det blev et meget glansfyldt produkt af høj kvalitet. Dermed passer det godt til de traditioner som Bryglauget lægger vægt på nemlig kvalitet i håndværket. I dag er ”Hedebo” nok mest kendt for det årlige Hedeboløb og Hedebo tuneringerne samt rekreative områder (Hedeland) der omkranser Tune.


Hedebo Bryg er en fyldig og sødmefuld Ale med en smule mindre kulsure end traditionelle "pilsner". 


Hedebo Bryg passer perfekt som ledsager til lyse kødretter, pasta og lyst kød - men kan også fylde opgaven ud som ledsager til vildt kød. 

Nisse Bryg (Alc. 6%)


Julen er hjerternes fest. Men det er også en tradition som samler hele familien omkring en højtid - nemlig Kristi fødsel. Fra de tidligste skriftlige vidnesbyrd er det at holde jul beskrevet som at "Drikke Jul" og stammer tilbage fra vikingerne, altså før Danmark blev kristent. Datidens jul mindede nok mere om nutidens julefrokoster og J-dag end nutidens juleaften - og derfor er det oplagt at lancere vores bud på en ægte Nisse Bryg.


Nisse Bryg er en ægte juleøl, fyldig i smagen, mørkerød i farven og smagsnuancer af

appelsin. Passer perfekt til julefrokost og and og flæskesteg.